sigle UE

STELIANA EMAIL DE ARTA SRL - Startupsmart500.ro Platforma firme Diaspora

STELIANA EMAIL DE ARTA SRL

Steliana Email de arta

Despre Antreprenor

Născută în 1963 în Bucuresti trăieste si lucrează în Franta în domeniul picturii pe cupru (email).

Absolventă a Liceului de Artă George ENESCU Bucuresti profil Muzică-Violă (1983) întrerupe activatatea muzicală pentru a se dedica artelor plastice.  Lucrează în atelierul sculptorului Alexandru PARASCHIV unde începe ucenicia desenului academic, modelajului, picturii bizantine (icoane). Colaborează cu magazinele Fondului Plastic unde expune icoane care fac parte din colectii private in Canada, S.U.A, Elvetia, etc…

  • 1992 se instalează la PARIS si revine la prima dragoste, Muzica intră la Conservatorul Serge RACHMANINOFF sectia Canto si are ca profesoara pe regretata Aneta PAVALACHE si marea noastră artistă Viorica CORTEZ.
  • 1997 obtine la Concursul International U.F.A.M. a treia medalie, sectia Canto.
  • 1997-2007 lucrează în Conservatorul de Muzică Paul DUKAS (PARIS).
  • 2006 este anul în care începe o colaborare fructuasă cu Maestrul Emailor, lucrează în atelierul lui unde începe să se deprinda cu dobăndirea meseriei de emailor.
  • 2006-2007 în paralel stagiu de perfectionare pentru învătarea tuturor tehnicilor de emailare (Primăria PARIS).
  • 2010 ia fiintă  sociatatea « S.de PERIER Emaux d’art » recunoscută mestesugar emailor de artă de către Camera Meseriilor de Artă si Artizanat.

Despre afacerea STELIANA EMAIL DE ARTA SRL

Experienta si reusita afacerii din Franta m-a dus cu găndul că pot să reloc o parte din productie în Romănia si să fac cunoscută o meserie aproape uitată.

Participarea la tărguri artizanale, medievale, de Crăciun, expozitii cu demonstratie au avut un larg interes atât pentru public cât si în mass media (două articole apărute în ziarul cu cel mai mare tiraj din Franta « Ouest-France » iar televiziunea Vendée mi-a facut onoarea unui reportaj în atelier explicănd în direct căt este de fascinantă această meserie unica si plina de rafinament în desen si detalii.

Paleta larga de culori si forme de inspiratie celtica, medievală, bizantină pănă la contemporan m-au inspirat în această artă nobilă de emailare. Dezvoltarea artizanatului de artă “hand made” transmiterea unei meserii nobile si ancestrale care poate fi diversificată la infinit.

Sloganul firmei : “Stapăneste focul ca pasiunea să nu se stingă niciodată.”

CONTACT FIRMĂ

 

Vizualizări:
775
Categorie:
Diaspora Invest · Firme

Lasă un răspuns