sigle UE

Startupsmart500 - Startupsmart500.ro Platforma firme Diaspora

Startupsmart500

icon startupsmart500
diaspora invest logo

StartupSmast500.ro

Aceasta platforma este un mecanism de susținere și promovare a întreprinderilor înființate și finanțate în cadrul proiectului Diaspora Invest, reprezentând o platformă de networking și sprijin reciproc pentru membrii săi.

Scopul acesteia îl reprezintă sustinerea întreprinderilor care primesc ajutor de minimis, facilitățile platformei venind în sprijinul firmelor prin identitate vizuală, promovare, identificare de clienți și parteneri, aspecte ce contribuie la dezvoltarea și internaționalizarea afacerilor. Astfel, platforma răspunde nevoilor celor mai importante ale antreprenorilor: nevoia de relaționare prin parteneri de afaceri serioși și nevoia de a vinde produsele și serviciile proprii atât în țară, cât și în strainatate.

STARTUPSMART500.ro este o comunitate în dezvoltare ce contribuie la îmbunătățirea mediului antreprenorial oferind șanse reale afacerilor să devină performante, profitabile și sustenabile.

Diaspora Invest

Proiectul Diaspora Invest este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toţi, Obiectivul specific 3.7: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbană.

Obiectivul major

Sprijinirea romanilor din Diaspora pentru demararea de afaceri start-up in Romania Obiectivul general al proiectului îl constituie încurajarea antreprenoriatului în cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate ale României (Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru și Nord-Est), prin susținerea înființării de noi întreprinderi cu profil non-agricol în mediul urban. Beneficiarii vor fi persoane fizice cu vârsta peste 18 ani (șomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă, inclusiv persoane care desfășoară o activitate independentă) care au reședința sau domiciliul în mediul rural sau urban din aceste regiuni și fac dovada domiciliului sau rezidenței în străinătate pentru o perioadă de minim 12 luni anterior înscrierii în proiect.

Proiectul urmarește:

  • Dezvoltarea abilităților și competențelor necesare înființării și dezvoltării unei afaceri în România pentru un număr de 250 de persoane fizice din Diaspora, prin furnizarea unui program de formare antreprenorială.
  • Oferirea unui număr de 30 de finanțări start-up în valoare de câte 177,000 lei fiecare pentru câștigătorii concursului de idei de afaceri.
  • Creșterea șanselor de reușită a afacerilor care vor fi înființate de cei 30 de beneficiari prin alte tipuri de sprijin, respectiv servicii personalizate de consiliere / consultanță / mentorat, care săpermită transferul de know-how și experiență în înființarea și gestionarea de afaceri în România.
  • Crearea de 60 de noi locuri de muncă.
  • Dezvoltarea de mecanisme de sprijinire și promovare a afacerilor înființate prin proiect și a antreprenoriatului în general.

PARTENERIAT

  • Asociaia Centrul de Dezvoltare SMART în calitate de lider partener
  • Liga Studenilor Români Din Strainatate (LSRS)
  • Patronatul Tinerilor Întreprinzatori din Regiunea SUD-EST (PTIR-SE)