sigle UE

INIA DINIA - Startupsmart500.ro Platforma firme Diaspora

INIA DINIA

Inia Dinia

Despre administrator:

Nascuta in 1983 in Romania, traieste si lucreaza in Franta in domeniul artelor decorative. Andreea COMAN a urmat studiile in cadrul Facultatii de Relatii Internationale, ASE in Bucuresti, urmate de un masterat in Comert International la Universitatea Paris Dauphine in Franta. Nutrind o adevarata pasiune pentru materiale si tehnici manuale de prelucrare a acestora, se intereseaza tot mai mult de figurile feminine forte din domeniul designului.  Andrée Putman, India Mahdavi sau artisti in domeniul textil cum ar fii Simone Pheulpin sau Pietro Seminelli, marea ei pasiune fiind insa sculptorul Constantin Brancusi.

Auto-didacta in domeniul creativ, ea a dezvoltat in 2016 un proiect de colaborare cu mestesugari din Maramures, intitulat Woolfollies. A rezultat o gama de covoare si decoratiuni murale tesute de mana din lana si piele naturala inspirate din simbolurile traditiei romanesti: poarta de lemn, hora, iile. In 2017 obtine in urma acestui proiect un premiu la salonul Ambiente din Francfort, cel mai mare targ international de decoratiuni interioare in cadrul concursului “Next. The future generation” dedicat tinerilor designeri. A fost factorul declansator pentru a se lansa si dedica 100% in continuarea proiectului si dezvoltarea de noi produse prin pasiune, iubire de frumos si foarte multa munca.

Despre Afacere:

Andreea COMAN lucreaza si experimenteaza in creatiile ei din cadrul companiei INIA DINIA SRL diverse materii prime nobile recuperate in cea mai mare parte de la firme din industria luxului. Pielea, dantela si alte elemente astfel recuperate sunt combinate cu lemn, metal sau piatra de lava pentru a crea forme si povesti noi, inedite.

Tehnicile utilizate sunt si ele variate, elemente brodate pot fii combinate cu parti tesute, pictate sau cusute pentru a crea o estetica aparte inspirata de cultura traditionala romaneasca. La intersectia dintre traditional si ultra modern, dintre glamour si reciclare. Aceste modele unice si hibride prin diversitatea materialelor si tehnicilor ies din planul unidimensional pentru a forma texturi in relief inspirate de elementele naturale: coasta unui munte, undele apei, flacarile.

Descrierea serviciilor oferite:

  • Artă murală;
  • Diverse țesături;
  • Articole personalizate și făcute pe comandă;

CONTACT FIRMĂ

  • Telefon: 0730299869
  • email: hello@iniadinia.com
  • web: iniadinia.com
  • localitate: Sighetu Marmației, Maramureș
Vizualizări:
819
Categorie:
Diaspora Invest · Firme

Lasă un răspuns