sigle UE

Hub-uri - Startupsmart500.ro Platforma firme Diaspora

Hub-uri

getting social

Firmele care opteaza pentru gazduirea intr-un incubator de afaceri si selectate de catre aceste hub-uri primesc astfel spatiu la un pret modic (sau gratuit, in functie de hub), alaturi de consultanta, suport financiar, programe de mentorat etc.

Unele incubatoare de afaceri sprijina unele start-up-uri pe o anumita perioada de timp, iar consultanta poate fi oferita, alaturi de sprijin financiar, pana la primii trei ani de functionare. 

Va prezentam mai jos o selectie de incubatoare de afaceri/ hub-uri:

ASE START-UP

ASE START-UP este Incubatorul de Afaceri din Academia de Studii Economice din Bucuresti. ASE START UP a fost infiintat in 2014 si reprezinta un spatiu de coworking, avand ca obiectiv formarea unei comunitati si asigurand, de asemenea, resursele necesare unei firme aflate la inceput:

Pe langa resursele unui spatiu de coworking, incubatorul ofera studentilor si posibilitatea de isi stabili sediul social, acces la servicii de contabilitate si juridice si bineinteles, pe baza programelor si proiectelor derulate, finantare de tipul “seed”.

“In anul 2015 Academia de Studii Economice din Bucuresti a castigat mai multe proiecte in cadrul competitiei Romania Startup prin care se pot acorda subventii pentru infiintarea de intreprinderi de pana la 25.000 de euro.

GEMINI SOLUTIONS FOUNDRY

Gemini Solutions Foundry ofera dezvoltare si consultanta afacerilor din IT

Gaseste cele mai bune echipe cu cele mai bune idei aplicabile in IT si care targheteaza, in principal, pietele din Statele Unite.

Ajuta aceste echipe sa isi filtreze initiativele si le ofera indrumare in cadrul unui program de mentorat. De asemenea, le ofera infrastructura necesara si le directioneaza catre investitori individuali sau catre alte surse de finantare din Silicon Valley.

In plus, ofera suport tehnic, consultanta de business si de strategie, ajuta la promovarea planurilor de business, micsorand distanta dintre start-up si potentialii investitori si sprijina promovarea afacerilor pe piata globala.

CREIC – Incubator in cadrul CLUJ INNOVATION PARK

Asa cum se prezinta, CREIC este o structura regionala de afaceri dedicata companiilor cu activitate in industrii creative.

Unic din prisma complexitatii si diversitatii facilitattilor si serviciilor oferite, dar si din prisma designului intregii structuri, centrul urmareste efectul de cluster care va duce la cresterea competitivitatii, prin schimbul informational si parteneriatele de afaceri.

De asemenea, CREIC este singurul centru creativ din Transilvania, care va avea si propriul studio de film (hala de productie cinematografica).

INGENIUS HUB

Ingenius Hub este un spatiu dedicat tinerilor care vor sa inceapa o afacere ce ofera si sansa de a primi finantare.

Ingenius Hub ofera doua spatii in Bucuresti, unul in apropiere de Piata Universitatii, pe Bd. Nicolae Balcescu (intre Piata Romana si Universitate), iar celalalt pe Str. David Praporgescu (aproape de Hotel Intercontinental). Ambele spatii sunt luminoase, calde, prietenoase si au un design cu accente traditionale romanesti, integrate intr-un stil modern si functional.

De aceste spatii poate beneficia oricine, cu conditia ca timpul petrecut aici sa fie dedicat afacerii personale, indiferent daca business-ul se afla in stadiul de idee sau are deja primii clienti.

Totodata, Ingenius Hub ofera si o platforma sustinuta de Loop Operations alaturi de partenerii sai, prin care sunt oferite pachete de servicii pentru deschiderea si functionarea unei afaceri. 

IMPACT HUB

Impact Hub Bucuresti se afla in apropiere de Pita Unirii si reprezinta un spatiu care ofera mai multe beneficii afacerilor aflate la inceput de drum, de la “spatiu de co-working colorat, comunitate de antreprenori cu impact, feedback si deschidere”, pana la “serii de programe de incubare sau evenimente menite sa te ajute sa excelezi in domeniul tau”.

Proiectele membrilor comunitatii acopera o plaja larga de industrii si profesii, de la ecologie si urbanism la business-uri cu impact social sau educationale, platforme online inovative, integrare sociala, intraprenoriat corporativ, consultanta si multe altele, potrivit descrierii Impact Hub.

Impact Hub “deschide drumul si a ajuta start-up-urile aflate la inceput de drum sa creasca, sa evolueze si sa participe la programre speciale de scalare, astfel ca organizatiile create la Impact Hub sa devina sustenabile din punct de vedere financiar si sa creeze un real impact”.

+ SMART HUB

+ TECH HUB

Informații preluate de pe MANAGER.RO