Despre antreprenor
Administrator: Marius Țuca.
Până sa deschid această afacere, am activat în cu totul alte domenii. Absolvent al Facultății de Litere din Iași, master în jurnalism și doctor în filologie, am părăsit catedra și jurnalismul pentru a-mi urma pasiunile, gătitul și pescuitul, mai precis gătitul peștelui.
Gătesc de 20 de ani, dar până acum nu am făcut – o decât la nivel de amatori. Dar important este ca îmi place ceea ce fac. Gătesc bine (o spun prieteni și clienții) și sper ca în scurt timp sa învăț sa și administrez o afacere cel puțin la fel de bine. E o provocare să lași în urmă tot ceea ce ai făcut timp de 20 de ani pentru un domeniu cu totul nou (mai ales că e vorba despre HORECA în pandemie) , însă învăț din mers și încerc sa mă adaptez.
Prietenii, cei cărora le gătesc de 15 ani la toate evenimentele, m-au încurajat sa încep o afacere în acest domeniu. Oportunitatea de finanțare prin start-up SMART 2.0 Challenge mi-a oferit și resursele necesare, așa că nu am ezitat nicio clipă în a depune planul de afaceri.
Despre afacere
Rulota street-food La Țucanu este produsul unei idei care îmbină două pasiuni ale administratorului Marius Țuca : gătitul și pescuitul. Restaurantul pe roți este situat în Galați și își poate schimba poziția în funcție de anotimp. De altfel, până în luna octombrie, rulota a fost situată într-o zona centrala a orașului, în Piața Veche, lângă o alee de promenadă care leagă centrul Galațiului de Faleza Dunării. Pe timp de iarnă, am amplasat rulota lângă un parc de distracții, în care funcționează și în patinoar în aer liber, în parcarea stadionului Dunărea.
Meniul are la baza peștele și fructele de mare. Este vorba atât despre produse tradiționale, cu pește de apă dulce, cât și pește oceanic. De la borșul de pește și până la frigăruile cu fructe de mare, meniul La Țucanu își poartă clienții printr-o varietate de gusturi și arome.
Recent, în special din cauza pandemiei, am extins afacerea și pe toate platformele de livrări disponibile, Takeaway.com, Glovo! și Food Panda.
În scurta perioadă scursă de la deschidere, am descoperit ca apetitul gălățenilor pentru pește este în continuă creștere, atât în ce privește rețetele tradiționale, cât și pentru preparate noi, inedite.
Afacerea, deși afectată de pandemie, își propune să crească în următorii ani. Împreună cu alți câțiva deținători de rulote, am creat conceptul de Street Food Alley, o zonă permanentă destinată mâncării stradale. Nu excludem nici participarea la festivaluri, însă ne dorim să ne axăm pe crearea unei zone plina de culoare și arome.
Contactează-ne
- tel.: 0740.422.783
- tuca.radio.galati@gmail.com
Vizualizări:
1136